Läs mer

Byggentreprenad

Habitek är med och uppför Sickla Stationshus

Habitek har fått det ärofyllda uppdraget att utföra mellanväggar i Sickla Stationshus på uppdrag av Atrium Ljungberg. Det är med stor glädje vi återigen samarbetar med AL, ett företag med vilket vi har haft många framgångsrika projekt genom åren.

Arbetet inleddes i februari och förväntas vara färdigt under mitten av 2025. Den kommande fastigheten kommer att utgöra en av Stockholms högsta byggnader med en imponerande totalyta om 24 000 kvadratmeter, sträckandes över 23 våningar. Det kommer att bli ett nytt landmärke i staden, med hisnande utsikter och möjligheter. Platsen kommer att vara en bubblig stadsdel, omgiven av företag, restauranger och butiker, och med närhet till Tvärbanan, Saltsjöbanan och den framtida tunnelbanan blir Sickla stationshus den självklara mittpunkten och en levande mötesplats för invånare och besökare.

Sickla stationshus kommer att vara en pulserande destination, med arbetsplatser, co-working-utrymmen, restauranger och grönskande terrasser. Det kommer att vara en plats där människor samlas för att arbeta, umgås och njuta av den dynamiska atmosfären. Med en sådan diversitet av funktioner och en central placering i Sickla kommer byggnaden att bli en integrerad del av stadsdelen och berika livet för dem som bor och verkar där.

Genom att samarbeta med Atrium Ljungberg och genomföra detta projekt, fortsätter Habitek att bidra till Stockholms urbana utveckling och skapa framtidens miljöer för människor att trivas och växa i.

Arbetschef:

Per Svensson Evin

Arbetsledare:

Freddie Nordström

Läs mer om Sickla Stationshus