Om oss

Välkommen till Habitek

I vardagen präglas vi av värdeorden hjärta, ansvar och respekt. Vi bygger, förvaltar, förädlar och ser till att vi verkligen lever i enlighet med vår kultur (som ständigt utvecklas, för övrigt).

Enkelt uttryckt bygger och sköter vi om fastigheter och utemiljöer så att människor kan leva, verka och bo bättre – idag och i framtiden. Vi är en varm och vass aktör inom bygg, utemiljö och teknisk fastighetsförvaltning som löser kunders utmaningar och gör deras liv enklare. Nyckeln till det är att vi förstår deras förutsättningar, budgetar och verksamheter. På så vis vinner vi våra kunders förtroende och växer, både som företag och människor.

Vi kan vår sak och håller vad vi lovar. Dessutom bygger vi relationer genom att alltid förmedla känslan: Vi fixar det. Inte bara för att vi kan, utan för att vi vill.

Från fyra bolag till en lönsam familj

Varumärket Habitek såg dagens ljus i början av 2019. I det ryms fyra väletablerade bolag; Lindqvist Bygg, MFS Fastighetsservice, Nicator samt Idrotts- & Trädgårdsanläggningar.

Våra bolag har dock verkat i många år innan dess, vårt senaste förvärv, Idrotts- & Trädgårdsanläggningar har faktiskt funnits sedan 1954. Först in i koncernen var Lindqvist Bygg som köptes 2002. Fem år senare passerades för första gången 100 miljoner i omsättning och året därefter blev MFS en del av familjen. 2009 utsågs Lindqvist Bygg till Gasellföretag, något som förresten hela koncernen utsågs till 2014 – och så dags hade även Nicator (2012) blivit en del av oss. 2019 översteg orderboken för första gången 500 miljoner kronor och vi har precis avslutat vårt hittills största, enskilda projekt – Enskedefältets skola (ordervärde: 165 miljoner kronor). Men det tar inte slut där.

Vi på Habitek fortsätter vår tillväxtresa och de senaste åren har vi tagit rejäla kliv och skapat oss en koncern där vi hjälper våra kunder med ny-och ombyggnationer samt med yttre (trädgård, mark/anläggning) och inre (teknisk förvaltning) underhåll av sina fastigheter. Det går bra för oss, bland annat för att vi är ett kompetent gäng som trivs och har roligt tillsammans och alltid sätter våra kunder i fokus.

Här kan du ta del av vår koncernutveckling

Vägen mot en lönsam miljard

Vårt mål är tydligt. Vi ska omsätta en miljard – och den ska vara lönsam. För att nå dit tänker vi fortsätta agera långsiktigt och fatta kalkylerade, väl avvägda beslut. Dessutom kommer vi att investera än mer i våra medarbetares väl och ve – utan dem finns inte Habitek.

Några roliga ­siffror om oss

‍240 000

Så många kilo halkstopp lägger vi ut varje gång vi halkbekämpar.

‍690

Så här många ärenden hjälper vi våra föreningar med i snitt varje månad.

‍165 000 000

Vårt högsta ordervärde (hittills) är för att bygga om Enskedefältets skola.

‍+1800

Det har blivit några entreprenader genom åren.

‍3 530 500

Så många skruvar (ingen är lös) satte vi på NKS.

‍4000

Så många perenner, buskar och träd planterar vi i ett nytt projekt under 2019.