Läs mer

Byggentreprenad

Habitek byggstartar 23st lägenheter åt Wallin

Wallin har nu satt spaden i marken för de 23 st moderna hyresrätter som, tillsammans med totalentreprenören Habitek, ska byggas på Renstiernas Gata precis vid Nytorget. Förutom bostäder byggs en restaurang på husets markplan ut mot Nytorget.

Arkitekten Rahel Belatchew från arkitektkontoret Belatchew har ritat projektet och förklarar: ”Vi har utgått från platsens historia och kringliggande bebyggelse för att skapa en naturlig förlängning av Malmgårdsvägen” säger Belatchew.

Inflyttning sker vid årsskiftet 2024/2025, och de moderna bostäderna kommer med all säkerhet att bli eftertraktade. ”Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda moderna och hållbara bostadslösningar till Stockholms invånare och vi är glada att kunna presentera Renstiernas Gata som en del av den vision. Med dessa nya hyresrätter visar vi vårt fortsatta engagemang och fokus på att skapa högkvalitativa lösningar som passar både dagens och morgondagens Stockholmare.” säger Wallins VD, Erik Wallin. ”Detta är dessutom vårt första Svanenmärkta projekt vilket även det är helt i linje med det ansvar vi vill ta för kommande generationer”, fortsätter Erik.

Wallin har valt totalentreprenören Habitek som partner för detta projekt. Habiteks VD Anders Arfvén menar att samarbetet är uppskattat från deras sida ”Habitek är mycket stolta och glada över att ha fått förtroendet att genomföra detta projekt. Habitek och Wallin kommer tillsammans att leverera ett fint hus med hög kvalitet på en fin plats på södermalm.

Hyresrätterna kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen, således gäller det redan etablerade kösystemet. ”Det kommer vara möjligt att anmäla sitt intresse för bostäderna på Bostadsförmedlingens hemsida närmare inflytt.” meddelar projektchef Erik Hägesten. ”Vi ser även fram emot att inom kort kunna presentera vilken aktör som kommer att driva restaurangen på husets markplan. Det är några detaljer som kvarstår innan vi kan avslöja aktören och konceptet, men det kommer helt klart att vara en restaurang som kommer att matcha det redan etablerade högklassiga restaurang- och caféutbudet som
 inns kring Nytorget.” avslutar Erik Hägesten.

Författaren genererade denna text delvis med Mynewsdesk-implementering av OpenAI:s GPT-modell. När ett språkutkast skapades, granskade, redigerade och reviderade författaren språket efter eget tycke och tar det yttersta ansvaret för innehållet i denna publikation.

Se www.wallinbostad.se för mer information