Koncern, Utemiljö

Mikael Henning ny VD på Habitek Utemiljö AB

Styrelsen i Habitek-koncernen har utsett Mikael Henning som ny VD för Habitek Utemiljö AB.

Mikael kommer närmast från en tjänst som direktör Teknik & Fastighet på Botkyrka Kommun. Dessförinnan har Mikael haft olika roller inom bland annat Swedavia och Vasakronan.

”Vi är oerhört glada över att Mikael Henning antagit rollen som VD för Habitek Utemiljö. Med sitt starka fokus på förändringsledning, modernisera och få medskapare att växa och klart tydligt fokus på lönsamhet är Mikael rätt person att ta sig an uppgiften att utveckla och tydligt växa Utemiljö vidare. Förbättra, Förädla och Förfina sammanfattar uppdraget väl. Mikael har redan tillträtt sin tjänst”, säger Anders Sandelius, ägare, koncern VD och styrelseordförande i Habitek-koncernen.

”Min erfarenhet sträcker sig över stora delar av Bygg- och Fastighetsbranschen och alltid med ett speciellt intresse för ledarskap och medskapande. Med tydliga strategier, transparent, inkluderande mångfaldsarbete, gemensamma mål samt effektivt, hållbart arbete, skapas lönsamhet och tillväxt. Detta finner jag hos Habitek och som ny VD för Habitek Utemiljö AB, känns det så stimulerande att få kunna bidra med min kompetens och kunskap till att förbättra, förfina och förädla tillsamman med Styrelse, ledning och alla medskapare”, säger Mikael Henning.

Anders Sandelius t.v. Mikael Henning t.h.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Henning, VD Habitek Utemiljö AB, 070-799 41 70, mikael.henning@habitek.se

Anders Sandelius, ägare, koncern VD och styrelseordförande, 070-669 50 55, anders.sandelius@habitek.se

Habitek är en varm och lönsam aktör inom bygg, utemiljö, maskin och teknisk fastighetsförvaltning samt fastighet. Koncernen, består av fem verksamhetsområden, verkar i Stockholm och Uppsalaområdet och har ett tydligt syfte: att människor ska kunna leva, bo och verka bättre – idag och i framtiden. Koncernen har funnits sedan 1990-talet, koncernen omsätter cirka 4–500 mkr årligen och har runt 100 anställda, eller medskapare som vi säger. Hälften av våra medskapare är tjänstemän. Huvudkontoret ligger i NACKA STRAND, men kontorsetableringar finnes även i Orminge, Älta, Solna och i Uppsala. Koncernen är i en god form. Delar av överskottet går till samhällsnytta, verklig nytta till de som behöver det på riktigt, det är vi stolta över. Hållbarhet ligger oss varm om hjärtat och vi arbetar aktivt med att minska vårt avtryck. Koncernen står inför nästa steg i utvecklingen där koncernens omsättning skall fördubblas och med fortsatt god lönsamhet passera 1 miljard inom 5–6 år.