Koncern

Peter Flemström ny Ekonomichef i Habitek-koncernen

Styrelsen i Habitek-koncernen har utsett Peter Flemström till ny ekonomichef i Habitek-koncernen.

Peter kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på Liljestrands-koncernen.

”Vi är oerhört glada över att Peter Flemström antagit rollen som ny ekonomichef i Habitek-koncernen. Med ett gott ledarskap och förnämlig erfarenhet bidrar Peter till att se mönster i komplexa sammanhang samt förmågan att se ”runt hörnet”. Skarpt intellekt och hjärna med ett nyfiket, modernt sinne. Peter har förmåga att göra ekonomi begripligt, intressant, underhållande och bitvis riktigt roligt. Ett entreprenöriellt hjärta med en skarp analytisk hjärna. Peter tillträdde sin tjänst måndagen den 14 augusti och ansvarar för ekonomin tillsammans med sitt team av medskapare hos oss.”, säger Anders Sandelius, ägare, koncern VD och styrelseordförande i Habitek-koncernen.

”Jag är glad att ha fått förtroendet att tillträda rollen som ny ekonomichef på Habitek. De senaste 13 åren har jag varit verksam som ekonomichef på Liljestrandskoncernen, som är ett bygg- och fastighetsbolag, som även bedriver hotell-och restaurangverksamhet. Innan dess har jag under 16 år haft olika roller inom KGK-koncernen. De erfarenheterna har gett mig stor kunskap om och djup förståelse för affärsverksamhet och ekonomi. Jag ser fram emot att få vara med på Habitek-koncernens framtida tillväxtresa.”, säger Peter Flemström.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Flemström, Ekonomichef Habitek-koncernen, 070-255 86 46, peter.flemstrom@habitek.se

Anders Sandelius, ägare, koncern VD och styrelseordförande Habitek-koncernen, 070-669 50 55, anders.sandelius@habitek.se

Habitek är en varm och lönsam aktör inom bygg, utemiljö, maskin och teknisk fastighetsförvaltning samt fastighet. Koncernen, består av fem verksamhetsområden, verkar i Stockholm och Uppsalaområdet och har ett tydligt syfte: att människor ska kunna leva, bo och verka bättre – idag och i framtiden. Koncernen har funnits sedan 1990-talet, koncernen omsätter cirka 4–500 mkr årligen och har runt 100 anställda, eller medskapare som vi säger. Hälften av våra medskapare är tjänstemän. Huvudkontoret ligger i NACKA STRAND, men kontorsetableringar finnes även i Orminge, Älta, Solna och i Uppsala. Koncernen är i en god form. Delar av överskottet går till samhällsnytta, verklig nytta till de som behöver det på riktigt, det är vi stolta över. Hållbarhet ligger oss varm om hjärtat och vi arbetar aktivt med att minska vårt avtryck. Koncernen står inför nästa steg i utvecklingen där koncernens omsättning skall fördubblas och med fortsatt god lönsamhet passera 1 miljard inom 5–6 år.