boo folkets hus
Läs mer

Byggentreprenad

Habitek bygger på hemmaplan – Boo Folkets hus

I oktober 2020 stod Boo Folkets hus i lågor. Straxt efter klockan 4 på natten larmades fastighetsansvarige till huset på grund av ett inbrottslarm. Väl på plats upptäcktes en brand. Flertalet brandstationer var inkopplade i släckningen av denna älskade byggnad. Men i slutändan gick den tyvärr inte att rädda.

Efter förhandlingar med flera olika Nackabaserade byggföretag har nu ett avtal tecknats. Valet föll på oss att, i en samverkansentreprenad tillsammans med Boo Folkets Hus, projektera, bygga och återskapa ”Folkan” som en av Nackas viktigaste träffpunkter. Ett av de mest uppmärksammade och centrala byggprojekten i Orminge just nu. Målet är att huset ska stå klart lagom till nästa Ormingekarneval.

Vi ser av många anledningar fram emot detta projekt. Dels är det en viktig byggnad och verksamhet för väldigt många. Men även för att Habitek verkar i Nacka och flera av våra medskapare bor här. Något som gör att detta projekt ligger oss extra varmt om hjärtat. Att då kunna kliva in och bidra till sin egen närmiljö är väldigt motiverande och givande. Vi vill därför tacka för detta förtroende.

En kommentar på "Habitek bygger på hemmaplan – Boo Folkets hus"

  1. […] Vi har tidigare skrivit lite om branden och projektet. Det finner ni här. […]