Läs mer

Byggentreprenad

Kärt återseende när Smålands elit kom på besök

För en tid sedan hade vi celebert besök på kontoret i Nacka Strand. Då hade vi gästerna, tillika tidigare medskaparna, Göran Strömberg & Göran Johansson på besök.
Båda började sin anställning 1994 och jobbade på Habitek fram till pensioneringen för ett par år sedan, 26 respektive 28 år hann det bli innan varseljacka & hjälm hängdes in i skåpet för sista gången.

Göran Strömberg (71) jobbade hela sitt yrkesliv som snickare och var en del av vårt uppskattade ”takgäng”. Han är en träarbetare av den gamla skolan och det Göran inte klarar av att göra i trä är inte värt att lära sig. Med sin yrkesstolthet var han en förebild för många och delade gärna med sig av sina kunskaper både till gamla och nya kollegor.
Många projekt och nöjda kunder hann det bli genom åren, bl.a. var han med och reste upp den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg som Habitek senare fick uppdraget att demontera, transportera och återuppbygga i Göteborg. Läs mer om projektet här
Idag tillbringar Göran gärna dagarna med att njuta av lugnet i fiskebåten och att få sova ut på mornarna.

Göran Johansson (67) började också som snickare hos oss men jobbade de sista 15 åren som arbetsledare & platschef. Med sin vinnande personlighet, lojalitet, outsinliga vetgirighet och inte minst sinne för ordning och reda var han en lika uppskattad kollega internt som hos kunder och underentreprenörer.
Även för  Johansson blev det många minnesvärda projekt, främst inom vårt segment stomkomplettering. Det var han som framgångsrikt drev både NKS (Karolinska) och J-huset (Akademiska Sjukhuset) med Skanska som kund. Båda entreprenaderna var i 100-miljonersklassen med en stor komplexitet och höga kvalitetskrav. Vill du läsa mer om J-huset kan du göra det här.

Innan bilen vände hem till Småland (Nässjö & Jönköping) hann de också med att besöka en av våra pågående projekt i Upplands Väsby för att hälsa på gamla kollegor och inspektera om vi fortfarande sköter oss. Och ja, vi fick godkänt.

Det värmer alltid lite extra när pensionärer/ före detta anställda kommer förbi på spontanbesök.

Varmt välkomna åter!